Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γενικό απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα!


Κατεβασμένα ρολά και σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς συνεχίζεται η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η ψηφοφορία για το οποίο θα γίνει απόψε. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 και τα συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή...



Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια ενώ από τις 8 οι Αγανακτισμένοι έχουν εξαγγείλει προσυγκεντρώσεις με σκοπό την περικύκλωση της Βουλής.

Λουκέτο μπαίνει και σήμερα στον ιδιωτικό και κυρίως το δημόσιο τομέα: στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, τις εφορίες, τη ΔΕΗ- που βρίσκονταν ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις- γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δάσκαλοι και καθηγητές, ταχυδρομικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 11 έως τις 3.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μεταφοράς, δεν θα κινηθούν ούτε σήμερα εκτός από το μετρό. Οι συρμοί του ωστόσο δεν κινούνται στο τμήμα από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο, καθώς το τμήμα αυτό αποτελεί δίκτυο του ΟΣΕ.

Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις λόγω των στάσεων εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και οι εργαζόμενοι στην πολιτική Αεροπορία.

Δεμένα παρέμειναν χθες τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά καθώς, παρότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση, άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις απεργούν: Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται οι ενώσεις μηχανικών και ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών των πλοίων ενώ σήμερα απεργούν και οι ναυτικοί. Σε 24ωρη απεργία προχωρεί αύριο και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στην απεργία συμμετέχουν σήμερα και οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά από τις 8:30 έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: