Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"Χάνει τη μπάλα" ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ!


Ο Πρωθυπουργός είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι «παρά τις γκρίνιες, κανείς δεν επρόκειτο να καταψηφίσει.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που παρακολούθησε τις εξελίξειςαπό το σπίτι του στο Καστρί και οι πληροφορίες τον έφεραν να έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές µε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Οικονοµικών του Eurogroup,...



εµφανίζεται να µην αποδέχεται τις εισηγήσεις για προσφυγή στις κάλπες. Εγινε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη στο σπίτι του στο Καστρί µε τον πυρήνα των στενών συνεργατών του (Π. Γερουλάνος, Γ. Ραγκούσης, Δ. Δρούτσας, Ρ. Βάρτζελη, Ν. Αθανασάκης κ.ά.) προκειµένου να εξετάσει την κατάσταση που διαµορφώνεται και να ζητήσει τη γνώµη τους για τη συνέχεια. Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παπανδρέου είχε καιπάλι τηλεφωνικές επικοινωνίες µε ξένους ηγέτες.

Σύµφωνα µε συνεργάτη του που δεν µετείχε στησύσκεψη, «αυτόπου προέχει είναι η διάσωση τηςχώρας. Ο Πρωθυπουργός εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσει να το κάνει µέχρι την τελική επιτυχία της προσπάθειας. Δεν τον απασχολεί, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, το προσωπικό κόστος αυτής της προσπάθειας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι εξοργισµένος µε στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι τον είχαν διαβεβαιώσει πως «παρά τις γκρίνιες των βουλευτών, δεν τίθεται θέµαγια την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου». Οι ίδιοι τον είχαν διαβεβαιώσει και ότι «η κατάσταση εκτονώθηκε» µετά τον ΚΤΕ Οικονοµικών και την Κοινοβουλευτική Οµάδα πουείχε συγκαλέσει προ µηνός. Μάλιστα,είχε πεισθείότι «κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και να ρίξει την κυβέρνηση».

Είναι ακριβές επίσης ότιχθες το πρωί, σεσύσκεψη του«πρωινού καφέ» στο Μαξίµου (από την οποία πάντως απουσίαζε ο Πρωθυπουργός), τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα σενάρια, συζητήθηκαν τα ονόµατα βουλευτών που είναι «ύποπτοι» για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσµου και αποφασίστηκαν κινήσειςγια εκτόνωση της κατάστασης. Ενδεικτικό της έλλειψης σαφούς εικόνας του τι συµβαίνει στην Κ.Ο. είναι το γεγονός ότι στα διάφοραονόµατα που συζητήθηκαν δεν περιλαµβανόταν το όνοµα του κ. Λιάνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα και τον απόλυτο αιφνιδιασµό του Μαξίµου.

Νυχτερινές πληροφορίες ανέφεραν ότι από τη σύσκεψη στο Καστρί προκρίθηκε ο ευρύς, δοµικού χαρακτήρα ανασχηµατισµός της κυβέρνησης ως απάντηση στην κρίση στο κυβερνών κόµµα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενδέχεται, υπό την πίεση των γεγονότων, να προχωρήσει στον ανασχηµατισµό ακόµη και προ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσµου, παρότι αυτό θεωρείται λιγότερο πιθανή εκδοχή δεδοµένου ότι η ψήφιση του Προγράµµατος ενδέχεται να µετατεθεί για τις 6 Ιουλίου – αντί της 30ής Ιουνίου που αναφερόταν µέχρι χθες. Αλλες πηγές πάντως υποστήριζαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αλλάζει τον αρχικό σχεδιασµό, κάτι που σηµαίνει Σύνοδος Κορυφής, ψήφιση Μεσοπρόθεσµου και κατόπιν ανασχηµατισµός – δεδοµένου ότι κοµβικό στοιχείο του ανασχηµατισµού αποτελεί η µετακίνηση του υπουργού οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. οσον αφορά τη σηµερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια να κάνει µια ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη της λεγόµενης «εθνικής συνεννόησης», ειδικά µε τη νέα ∆ηµοκρατία. n Κυβέρνηση µε νέα δοµή, προτείνει η υπουργός Παιδείας Αννα ∆ιαµαντοπούλου. «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση µε νέα δοµή, άλλη λειτουργία και ανθρώπους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο», υπογράµµισε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός, µιλώντας σε κοµµατική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: