Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο αναποφάσιστος κύριος Ρομπόπουλος


Αναποφάσιστος σχετικά με την υπερψήφιση ή την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Στήριξης εμφανίστηκε την Τρίτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος, ωστόσο σε αποστροφή του λόγου του έδειξε να κλείνει προς την υπερψήφισή του, μετά και την επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο...



«Θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή όταν ακούσω τους ομιλητές, με άγγιξαν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος θα αποφασίσω στη ψηφοφορία» δήλωσε αρχικά ο κ. Ρομπόπουλος, ωστόσο αργότερα ανέφερε ότι «είναι κρίσιμη στιγμή, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πτωχεύουμε, εγώ δεν την παίρνω την απόφαση ας την πάρει ο Σαμαράς».

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη, και έχει περάσει η νοοτροπία ότι δεν πρέπει να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι και αυτό είναι το σοβαρότερο» πρόσθεσε. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επέκρινε δε τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου περί τάνκς στους δρόμους: «μας δυσκόλεψαν στην απόφαση μας τα επιχειρήματα Πάγκαλου προσπαθεί να ενισχύσει την ψυχολογική πίεση στους βουλευτές δεν είναι σωστό αυτό» είπε. «Όταν σε πιέζουν και σου βάζουν το δίλημμα αν δεν θα πτωχεύσεις σου δημιουργούν αντίδραση. Εκβιασμός είναι το ‘σε πτωχεύω’» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόπουλο, αγοράζουμε χρόνο με το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σε λάθος κατεύθυνση. «Πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη. Με το ΕΣΠΑ πιστεύω ότι θα πέσουν χρήματα στην ανάπτυξη» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για τεράστιο, ασύμφορο και αντιπαραγωγικό κράτος που δεν έχει γίνει τίποτε για να μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: