Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια στην Αθήνα

Για ακόμα μία ημέρα οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τις συμπλοκές, τα χημικά και τα δακρυγόνα έξω από το Κοινοβούλιο είναι πρώτη είδηση στα διεθνή ειδησεογραφικά Μέσα.

Reuters και Associated Press καλύπτουν τις εξελίξεις με έκτακτα τηλεγραφήματα, ενώ BBC, CNN και Sky News συνδέονται διαρκώς με τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα μεταφέροντας απευθείας το εκρηκτικό κλίμα.

«Καθοριστική ημέρα για την Ελλάδα» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με φωτορεπορτάζ, βίντεο και κάλυψη λεπτό προς λεπτό των εξελίξεων.

«Δεύτερη ημέρα απεργίας, συγκρούσεις ξανά πριν ψηφίσουν οι βουλευτές επί των σκληρών μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος στην πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του βρετανικού Guardian.....

«Χάος στην Ελλάδα, σήμερα η ψηφοφορία για τα μέτρα, μάχες στην Αθήνα» γράφει η ιταλική La Stampa στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης.

Η φωτογραφία ενός διαδηλωτή με μάσκα και στο φόντο φλόγες είναι στο πρωτοσέλιδο του γερμανικού Spiegel.

«Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, αναμένεται να υπερψηφιστεί οριακά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» λέει η ισπανική El Pais -χωρίς το οποίο η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει χρήματα εντός εβδομάδων, προσθέτει το BBC.

Τέλος οι Financial Times έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου ότι η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία εάν αποτύχει η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: