Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ύδρα: Η «κοσμοπολίτισσα» του Σαρωνικού

Η Ύδρα θεωρείται από πολλούς το νησί των καλλιτεχνών. Με μία επίσκεψη στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού θα επιβεβαιώσετε την άποψη αυτή. Σαν πίνακας ζωγραφικής, η Ύδρα σου αιχμαλωτίζει το βλέμμα με τα χρώματα και την ομορφιά της. Νησιώτικη αρχιτεκτονική στα κτίρια τα οποία μοιάζουν με αρχοντικά της αναγέννησης. Οι καθαρές παραλίες και τα παραδοσιακά φαγητά είναι επιπλέον λόγοι για μία διήμερη απόδραση.

Γιατί να πας: Μια νησιώτικη πολιτεία που έχει τη δική της μαγεία. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της, αρχίζει να μαγεύει κάθε ταξιδιώτη. Αρχοντική πόλη που υπόσχεται αξέχαστες διακοπές αφού πρόκειται για ένα νησί που τα έχει όλα. Παραδοσιακό παρελθόν, κοσμοπολίτικο παρόν και λαμπρό μέλλον. Ιδανικός προορισμός για το διήμερο αφού απέχει μόλις 90 λεπτά, με ιπτάμενο δελφίνι, από τον Πειραιά.....

Που να μείνεις: Hotel Hydra (Πέτρου Βούλγαρη 8 Τηλέφωνο 22980 53420, 6972 868161) και Mistral (Ύδρα, Πόλη, Τηλέφωνο 22980 52509, 53411, Fax 22980 53412)

Που να φας: Bratsera: Μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο της πόλης, το εστιατόριο Bratsera προσφέρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και απολαυστικές μεσογειακές δημιουργίες (Τηλέφωνο 22980 53970)

Ο Κήπος της Γεύσης: Στο λιμάνι, για ουζάκι και μεζεδάκια(Τηλέφωνο 22980 53705)

Παραλίες:
Η Ύδρα έχει αρκετές παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με τα πόδια, με γαίδουράκια ή με θαλάσσια μέσα. Στα βράχια έξω από το λιμάνι, βρίσκεται η Σπηλιά. Είναι μια βραχώδης παραλία με έντονη κίνηση, που προσφέρεται για μακροβούτια. Δίπλα η Υδρονέτα, που βρίσκεται στο ομορφότερο μέρος του νησιού, κάτω από τα κανόνια και αυτή πάνω στα βράχια. Μετά την Υδρονέτα, είναι το Αυλάκι. Μια πανέμορφη παραλία, γεμάτη βότσαλα που το βράδυ φωταγωγείται και προσφέρει ένα θαυμάσιο θέαμα.

EXTRA
Οι χαρακτηριστικές γωνιές του νησιού με τα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ανθοστολισμένα σπίτια δίνουν στην Ύδρα την ξεχωριστή ταυτότητά της. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί τα Αρχοντικά του νησιού, να αγναντέψει το λιμάνι από το λόφο, να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα από το Περίπτερο και από τη Σπηλιά, αλλά και να επισκεφθεί τα 6 Μοναστήρια και τις 300 Εκκλησίες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: