Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Φυγάδεψαν με καΐκι Ζήση, Βρεττό, Γκερέκου και Δένδια υπό βροχή συνθημάτων από τους "Αγανακτισμένους"!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το πιο ηχηρό χαστούκι έδωσαν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες κερκυραίοι στην κυβερνητική πολιτική, αποδοκιμάζοντας έντονα με συνθήματα και ιαχές υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές οι οποίοι δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο.

Με τη διοργάνωση της Βουλής, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που...



συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρόντες στο δείπνο η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.

Παρόντες, περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.

Πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων» που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών στον ΠΟΙΑΘ και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου.

Εκατοντάδες άτομα (σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής ομάδας των αγανακτισμένων υπολογίζεται ότι συνολικά τις 4 ώρες που κράτησε η διαμαρτυρία πέρασαν περισσότεροι από 500 πολίτες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Παλαιό Φρούριο.

Αρχικά, επιχείρησαν να κατέβουν στο χώρο του εστιατορίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου (στον ΠΟΙΑΘ) αλλά βρήκαν κλειστή τη σιδερένια πόρτα στην πύλη που οδηγεί στην παραλία έξω από τον Όμιλο.

Έτσι, επέστρεψαν στο χώρο του Φρουρίου έξω από το κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών, ανέβηκαν στο τείχος το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από το εστιατόριο του ΠΟΙΑΘ και φώναζαν συνθήματα για ώρες.

Μάλιστα, σκαρφαλωμένοι στο τοιχίο, επιχειρούσαν να διακρίνουν κάποιον από τους επίσημους, ωστόσο, δεν υπήρχε ορατότητα λόγω της τέντας που καλύπτει το χώρο της υπαίθριας σάλας.

Συνθήματα για... ώρες!

Ατό δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι, όχι μόνο παρέμεναν στο σημείο, αλλά κάποια στιγμή πραγματοποίησαν και συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους επίσημους να περάσουν και να φύγουν μετά το τέλος του δείπνου τους ή αν θα αποκλείσουν το πέρασμα με καθιστική διαμαρτυρία. Αποφασίστηκε να πράξουν το δεύτερο και, ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι (!) που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας (!) άγνωστο γιατί...

Φυγαδέυτηκαν με καΐκι!

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.

Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος, όπως διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CorfuPress.com.

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους ή μέλη της Συντονιστικής.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Ν. Δένδιας επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με μερίδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών όταν πήγε στην στοά της εισόδου προς τον ΠΟΙΑΘ (της οποίας η πόρτα παρέμεινε κλειστή) επιχειρώντας να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε.

Θα πρέπει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους διακρίναμε κάθε ηλικία και προσωπικότητα: από νέα παιδιά, φοιτητές, μέχρι ηλικιωμένους, από στελέχη κομμάτων μέχρι πρόσωπα που δήλωναν ότι ουδέποτε έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, από μαμάδες με μικρά παιδιά και καροτσάκια μέχρι... έναν βιολιστή ο οποίος κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του καϊκιού έπαιζε... καλαματιανό! Οι «αγανακτισμένοι» δίνουν και πάλι ραντεβού κάθε βράδυ στην Πλάτεία Δημαρχείου.




corfupress

1 σχόλιο:

Αθανάσιος Βεζδρεβάνης είπε...

Μπράβο σας.Εσείς κάνατε τα πρέποντα καιαυτονόητα όπως αρμόζει σε αυτά τα υποκείμενα (άσχετα σε ποιό κόμμα ανήκει ο κάθε προδότης από αυτούς)Ελπίζω και εμείς στην Ηγουμενίτσα να καταλάβουμε όλοι μας ότι αν δεν κινητοποιηθούμε άμμεσα και δραστικά θα μας φάει το μαύρο φίδι.Και πρέπει όταν βλέπουμε και εμείς τους πολιτικούς να μήν τρέχουμε και να τους χαιρετάμε για να δείξουμε ποιοί είμαστε εμείς και ποιούς ξέρουμε αλλά να τους φτύνουμε στην κυριολεξία και μάλιστα δημόσια ανεξάρτητα σε ποιά κλίμακα της εξουσίας είναι " Δήμαρχοι, Βουλευτές Υπουργοί καθώς και τους παρακείμενους σε αυτούς Κρούεζες (βλέπε Ελληνικές Ταινίες)".Ολοι Μαζί ενωμένοι σαν απλοί πολίτες αυτής της χώρας την οποία ξεπουλάνε στους κλέφτες παραβιάζοντας κατάφορα το Σύνταγμα.Και ακόμα η λέξη αγανακτισμένοι δεν αρμόζει και τόσο στον Ελληνα>Ποιό πολύ ταιριάζει το τσαντισμένοι παρά αυτή.Εγώ προσωπικά είμαι θυμωμένος, οργισμένος , τσαμπουκαλεμένος, και προπάντων τσαντισμένος διότι δεν έδωσα σε κανέναν Π....η το δικαίωμα να ξεπουλήση την χώρα μου και το κυριότερο να υποθηκεύση το μέλλον μας και ιδιαίτερα τπο μέλον των παιδιών μας.Ας μου πουν αυτοί οι ................ βάλτε όποια λέξη θέλετε το ίδιο΄είναι γι'αυτούς πεινάνε τα παιδιά τους οι γονείς τους, δουλεύουν οι γονείς τους ως τα 80 μάλλον όχι.Ας μου πουν το γιατί.Ας μην σας κουράζω άλλο σε γενικές γραμμές πρέπει και να φύγουν όλοι τους (οι Πολιτικοί) γιατί όλοι το ίδιο είναι και φαίνεται αυτό γιατί μέχρι στιγμής κανείς τους δεν έχει πάει φυλακή και να μην τους ξαναδωθεί το δικαίωμα σε ατούς και στους συγγενείς τους να ασχοληθούν με την πολιτική.