Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς - Ποιοι άλλοι απεργούν


Στάσεις εργασίας στα μαζικά μέσα μεταφοράς έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ που στηρίζει και ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα:...



Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

- Τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
- Το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί. Σημειώνεται ότι οι συρμοί θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση «Δουκίσσης Πλακεντίας», καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.
- Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
- Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τέλος, 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η ΟΤΟΕ προχωρά την Πέμπτη 9 Ιουνίου σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες αντιδρώντας στις παρεμβάσεις, όπως αναφέρει, Κυβέρνησης και Τραπεζιτών, «που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των σημαντικών δημόσιων οργανισμών».




Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη, από τις 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου, ενώ προαναγγέλλει και νέα γενική απεργία, χωρίς όμως να την προσδιορίζει χρονικά.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο.

Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!

Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: