Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στον Πιλάβιο τα πλαστά έγγραφα


Στα χέρια του προέδρου της ΕΠΟ βρίσκεται ο φάκελος με τα πλαστά έγγραφα που κατέθεσαν αρκετές ΠΑΕ οι οποίες κινδυνεύουν πλέον με υποβιβασμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sportday», ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος που έχει αναλάβει την υπόθεση των πλαστών εγγράφων παρέδωσε την Τρίτη στον Σοφοκλή Πιλάβιο τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και που...



ΔΟΥ και ΙΚΑ δεν μπορούσαν να παραδώσουν στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες είναι περισσότερες από δέκα με τις έξι εξ αυτών να προέρχονται από τη Football League. Πλέον, απομένει να γνωστοποιηθούν επίσημα οι ΠΑΕ που εμπλέκονται και στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή ποινών.

Τα στοιχεία που πήρε από τον κ. Κανελλόπουλο ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα δοθούν στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών, η οποία αναμένεται να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Αρχικά, όπως προβλέπεται θα ανακληθούν τα δελτία των παικτών που εκδόθηκαν με χρήση των πλαστών εγγράφων, ενώ στη συνέχεια η ΕΠΟ έχει την πρόθεση να υποβιβάσει τις ομάδες αυτές για δυσφήμηση του αθλήματος, όπως έγινε και με τον Ηρακλή.

Όσες ΠΑΕ διαπιστωθεί ότι δεν έχουν κάνει πλαστογραφία θα τους επιβληθεί απλά πρόστιμο, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει πλαστογραφία, θα αναλάβουν δράση τα πολιτικά δικαστήρια και θα δεχθούν τις επιπτώσεις από την ποινική Δικαιοσύνη.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή (17/06) υπάρχει σκέψη να γίνει άτυπο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΟ, έτσι ώστε να αποφασιστεί το τι θα γίνει στο θέμα των πλαστών εγγράφων και των αδειοδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: