Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Γενέθλια για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα δύο του χρόνια γιορτάζει τη Δευτέρα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα πραγματικά σύγχρονο αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα.

Τα δύο του χρόνια γιορτάζει τη Δευτέρα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα πραγματικά σύγχρονο αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς παγκόσμια αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης εμπλουτίζει κάθε χρόνο τα εκθέματά του και τον τρόπο παρουσίασής τους. Με αφορμή κάποιες αστοχίες στον τρόπο παρουσίασης κάποιων εκθεμάτων γίνονατι σημαντικές αλλαγές που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του μουσείου, κ. Παντερμαλής, σύμφωνα με την Καθημερινή, "το μουσείο ξαναστήνει τον εαυτό του"....

Εκτός όμως από τα ζητήματα παρουσίασης το μουσείo της Ακρόπολης έχει να αντιμετωπίσει και άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως τα οικονομικά. Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 700.000, με 1.309.859 επισκέπτες τη δεύτερη χρονιά έναντι 2.000.000 την πρώτη. Το ζήτημα επίσης των δωρεάν εισιτηρίων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική βιωσιμότητα του μουσείου. ο κ. Παντερμαλής θέλει να θέσει όλα τα ζητήματα για την καλύτερη ανάπτυξη και βελτίωση του μουσείου.

Με αφορμή τα δίχρονα γενέθλια του μουσείου και στο πλαίσιο της γιορτής της μουσικής θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο στις 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: