Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Σήμερα η επίσημη παρουσίαση για το Ελληνικό


Η επίσημη παρουσίαση της πρότασης του Ισπανού αρχιτέκτονα Josep Acebillo για την ανάπλαση του Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σε συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε.».

Όπως απόψε ο καθηγητής Σπύρος Πολλάλης, που ορίστηκε πρόσφατα πρόεδρος της «Ελληνικό Α.Ε.» η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα, όπως και προηγούμενες προτάσεις για την ανάπλαση...του ακινήτου θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαδικασία διαβούλευσης του τελικού σχεδίου ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι προτάσεις για την ανάπλαση του Ελληνικού είχε υποβάλει παλαιότερα και ο ίδιος ο κ. Πολλάλης.

Στόχος του υπουργού Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, που χειρίζεται το ζήτημα από κυβερνητικής πλευράς είναι, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει δημοσιευθεί η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υποψήφιους επενδυτές που θα αναλάβουν την υλοποίηση της επένδυσης. Ο κ. Παμπούκης πρόκειται να παρευρεθεί άλλωστε στην αυριανή εκδήλωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο, εφάμιλλο του Central park (Νέα Υόρκη), ή του Hyde Park (Λονδίνο), το οποίο θα είναι ελευθέρα προσβάσιμο σε όλους του κατοίκους του λεκανοπεδίου. Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα υπάρχουν επίσης «ζώνες» αφιερωμένες στην παιδεία, τις επιστήμες, την έρευνα - τεχνολογία, πιθανώς ξενοδοχεία και μαρίνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ανάπλαση του Ελληνικού θα δημιουργήσει περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: