Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε λίγη ώρα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο


Ενώ τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, η Βουλή είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Εν αναμονή των ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή την ομιλία του στη Βουλή...



«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο θα ψηφίσει η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.
Η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Κατά την τοποθέτησή της στην Βουλή τόνισε ότι «το 'όχι' δεν μπορεί να συνοδεύεται από το 'ναι μεν αλλά', το 'παρών' είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το 'όχι υπό όρους' δεν αφορά την δική μου λογική».

«'Ναι, λοιπόν, και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης» πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα «έστω και με μια ψήφο να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».

Όπως ανέφερε «θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ αναφερθείσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι μια λύση -καλή, κακή, κακίστη, θα δείξει- απαραίτητη όμως», ενώ σημείωσε: «Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων»

Με τη φράση «δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την ΕΕ» ξεκαθάρισε τη στάση του και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη.

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο θα πει και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: