Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δικαίωση του ΟΦΗ στο Εφετείο


Το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα του ΟΦΗ για μη επικύρωση της βαθμολογίας της Football League μέχρι τις 7 Ιουλίου -όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει εναντίον της απόφασης μη αδειοδότησης!

Έτσι, εφόσον η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής αποφασίσει εν τω μεταξύ να διεξαχθούν τα play-off,...



είναι αναγκασμένη πλέον να συμπεριλάβει σε αυτά και τους Κρητικούς.

Η διαδικασία (στην οποία δεν έδωσε το «παρών» εκπρόσωπος της ΕΠΟ, αλλά ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ, κ. Βουγίδης) ολοκληρώθηκε μετά τις 12:30 το μεσημέρι και το σκεπτικό της (υπέρ του ΟΦΗ) απόφασης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνων διαβάθμισης, χωρίς τη συμμετοχή της αιτούσης ΠΑΕ ΟΦΗ, υπό τον όρο της συζήτησης της αίτησης αναστολής την 7η Ιουλίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία αυτή».

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε ενώπιον του προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Μαχαίρα, με την επιτροπή να είναι τριμελής. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ κ. Βουγίδης τόνισε ότι: «Το πολιτικό εφετείο είναι αναρμόδιο της συγκεκριμένης υπόθεσης και επόμενο βήμα του ΟΦΗ έπρεπε να ήταν το CAS. Αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα το πρωτάθλημα θα μπλοκάρει σε όλες τις κατηγορίες καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Κατά συνέπεια δεν θα μείνει χρόνος για να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ».

Ο εκ των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ κ. Μανώλης Φωτάκης αφού προσκόμισε τα απαραίτητα έγραφα στην επιτροπή επισήμανε: «Δεν είναι αναρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια, καθώς πέρυσι είχαμε προσφύγει στο CAS και αυτό μας παρέπεμψε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ από την πλευρά του μας παρέπεμψε στα πολιτικά δικαστήρια. Μέχρι τις 7 Ιουλίου οπότε και είναι η εξέταση της κύριας υπόθεσης δεν θα επηρεαστεί κανένα πρωτάθλημα καθώς εκκρεμούν και άλλες αποφάσεις αλλά και παράλληλα η ΕΠΟ έχει αναστείλει τη λειτουργία της».

Στη συνέχεια της διαδικασίας άρχισε η εξέταση των μαρτύρων, με το νομικό εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη διαδικασία Αντώνη Βγόντζα να υποστηρίζει: «Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος που έχει στις Ακαδημίες του πάρα πολλά παιδιά και επιτελείται κοινωνικό έργο. Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και δεν υφίσταται θέμα βιωσιμότητας του συλλόγου. Όσο για την σύσταση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Ομοσπονδίας είναι αντικανονική και δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή ο κ. Σμαϊλης ο οποίος είχε συνεργασία με άλλες ΠΑΕ».

Στη συνέχεια της διαδικασίας το λόγω πήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Γιάννης Κουράκης, που από την πλευρά του τόνισε τα εξής: «Σήμερα ο σύλλογος έχει γενέθλια. Σαν σήμερα το 1925 ιδρύθηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος πάντα είχε μια σταθερή πορεία στην Α΄Εθνική. Από το 1979 και μετά εμείς, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ συμμετέχουμε ανελλιπώς στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια όπου αγωνιζόμαστε στη Β΄ Εθνική. Ο ΟΦΗ επιτελεί έργο και πάντα κερδίζει μέσα στο γήπεδο.

Όσο για τον κ. Σμαϊλη, η συμμετοχή του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι αντικανονική και επ' αυτού είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα πολύ νωρίτερα που μου ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός και μέσα στην εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων ήταν πολύ αρνητικός για τον ΟΦΗ. Η ΕΠΟ και άλλες υποθέσεις έχουν μπλοκάρει την διαδικασία της επικύρωσης των βαθμολογιών και όχι ο ΟΦΗ. Όπως γνωρίζετε -και έχει δει το φως της δημοσιότητας αυτό το ρεπορτάζ- 21 ομάδες έχουν πλαστές ενημερότητες. Κάποιοι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη μη αδειοδότηση του ΟΦΗ και υπάλληλοι της ΕΠΟ τηλεφωνούσαν στην Εφορία και το ΙΚΑ Ηρακλείου και ρωτούσαν αν η ενημερότητα μας είναι εντάξει. Έκαναν έναν επιπλέον έλεγχο τώρα, γιατί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την μη αδειοδότηση του ΟΦΗ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ρωτήθηκε από την έδρα αν πετύχει ο ΟΦΗ την προσωρινή διαταγή, τι θα γίνει στη συνέχεια -για να απαντήσει ο κ. Κουράκης: «Όπως έχει ξαναγίνει, θα δοθεί παράταση στη τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο. Δεν είναι μόνο η υπόθεση του ΟΦΗ, εκκρεμούν και άλλες πολλές υποθέσεις που είναι ανοιχτές». Ο κ. Κουράκης ρωτήθηκε επίσης «αν γίνουν κανονικά τα πλέι-οφ, ο ΟΦΗ συμμετέχει σε αυτά, τερματίσει πρώτος και δεν δικαιωθεί στις 7 Ιουλίου τι μέλλει γενέσθαι;», για να απαντήσει ο Δήμαρχος: «Αν δεν δικαιωθούμε, θα ανέβει κατηγορία η αμέσως επόμενη ομάδα από εμάς στη βαθμολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: