Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μετά τη δόση το αίτημα για εκλογές


ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ...

Την καταβολή της πέμπτης δόσης από τους δανειστές μας αναμένουν στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να προχωρήσουν στο τελευταίο και αποφασιστικό βήμα, στην πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο...



αμέσως μετά και την επισημοποίηση της απόφασης της «τρόικας» για την καταβολή της πολυσυζητημένης δόσης, να καταθέσει, επισήμως πλέον, αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι εισηγητές αυτής της άποψης, η οποία βρίσκει σύμφωνο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφεραν σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε λίγο πριν από την αναχώρηση του κ. Σαμαρά για την Κρήτη ότι αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση του κόμματος (δηλαδή διαφωνία με το μείγμα πολιτικής, καταγγελία της κυβέρνησης για ανικανότητα αλλά και ταυτόχρονα υπερψήφιση νομοσχεδίων) θα οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, σε σύγχυση τους ψηφοφόρους και περιορίζει σημαντικά την ισχύ του μηνύματος που εκπέμπει ο κ. Σαμαράς για ριζική αλλαγή πολιτικής.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να προτείνουν ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσει και δημόσια το αίτημα αλλά και το επιχείρημα που θα το συνοδεύσουν.

Είναι βέβαιον ότι ο ίδιος θα επικαλεστεί την αδυναμία υπουργών να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, την ασφυξία στην αγορά, την αρνητική πορεία της οικονομίας συνολικά, αλλά και τις κοινωνικές εντάσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα εξηγήσει μεν ότι δεν μπορεί να επιβάλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά θα επισημάνει ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: