Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις προκάλεσε το "μπλόκο" των "Αγανακτισμένων" στη Βουλή


ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ.. ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ!

Την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της εισόδου του κοινοβουλίου επί της οδού Βασ. Σοφίας από ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» το βράδυ της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να φυγαδευθούν βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής μέσω του Εθνικού Κήπου...



«Όχι» στην πολιτική ισοπέδωση και την ισοπέδωση της Δημοκρατίας, είπε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου στο Mega· Να μην καταδικάζονται συλλήβδην όλοι οι βουλευτές, δήλωσε στον BHMA 99,5 o Γ.Γιακουμάτος. Η υλοποίηση αυτών των κραυγών μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις τόνισε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο Κ.Τασούλας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μ.Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει την ομιλία του Μ.Θεοδωράκη, ωστόσο σχετικά με την κινητοποίηση έξω από την Βουλή σημείωσε:

«Που είναι το έως τώρα ειρηνικό στοιχείο; Μπορώ να δεχθώ την πιο σκληρή αμφισβήτηση και κριτική, αλλά όχι την πολιτική ισοπέδωση. Η δημοκρατια έχει διέξοδο και δίνει λύσεις. Η ισοπέδωση της Δημοκρατίας οδηγεί σε ολισθηρό δρόμο. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού μπορεί να είναι αγανακτισμένη, αλλά όχι σε αυτό το κλίμα. Δεν μπορούμε να πούμε πως με πέντε συνθήματα, αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας παραδέχθηκε πως «υπάρχει σημαντική βάση για την οργή», ωστόσο υπογράμμισε πως «αυτή η οργή δεν οδηγεί σε λύσεις· αυτή η επίθεση, αυτό το μένος, η υλοποίηση αυτών των κραυγών και αξιώσεων είναι κάτι που 1 στο δισεκατομμύριο μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Τασούλας επισήμανε: «Πάντα υπάρχει καιρός για δημαγωγία. Παλιότερα η εύκολη σταδιοδρομία ήταν να πλειοδοτείς στις υποσχέσεις. Τώρα είναι να πλειοδοτείς στην αγανάκτηση. Ανθρωποι που είχαν ευκαιρία να νουθετούν πολίτες και πολιτικούς σε προηγούμενο χρόνο δεν το έκαναν».

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε «αγανακτισμένος πολιτικός» και επέκρινε την καταδίκη συλλήβδην όλων των βουλευτών.

«Μέσα στη Βουλή, υπάρχουν άνθρωποι με όραμα που έχουν δουλέψει. Μπορεί να καταδικάζονται όλοι συλλήβδην; Είναι όλες οι γυναίκες Τζούλιες;» επισήμανε και συνέχισε: «Να καεί το μπ.. η Βουλή, λένε. Να καεί, αλλά τι προτείνεις; Να φύγει το Μνημόνιο. Ναι, αλλά τι προτείνεις; Δεν λέω ότι η παράταξή μου είναι άμοιρη ευθυνών. Κρίθηκε στις εκλογές από τους πολίτες».

Ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τον Μ.Θεοδωράκη, «αλλά τα ευχολόγια δεν είναι λύση» και πρόσθεσε: «Να τελειώσουμε τη Δημοκρατία; Ποιον θα ψηφίσουμε; Ανεπάγγελτους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: