Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Γιούνκερ: "Δέχομαι απειλητικά μηνύματα για τη ζωή μου από την Ελλάδα"


ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ...

Στην αποκάλυψη ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του από την Ελλάδα προχώρησε τη Δευτέρα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δίπλα του στεκόταν ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος δεν έκανε κανένα σχόλιο.

"Τι να πεις στους Έλληνες...; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα...Αναρωτιέμαι κι εγώ συχνά, καθώς λαμβάνω πολλές επιστολές από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και απειλητικές επιστολές" αποκάλυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο.

Οι δημοσιογράφοι του AFP προσπάθησαν να έχουν το σχόλιο του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ για την παραπάνω δήλωση, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Δίπλα στον επικεφαλής του Eurogroup βρισκόταν ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν. Ο κ. Ρεν δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γιούνκερ.

Και οι δύο, όμως, επισήμαναν την ανάγκη απόλυτης εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την τρόικα και επανέλαβαν πως θεωρούν την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κι εμεις δεχομαστε απειλητικα μυνηματα για την ζωη μας και την ζωη των παιδιων μας απ το ΔΝΤ...