Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

"Επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε τανκς στους δρόμους"


ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;

"Τεράστια βλακεία" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος την πρόταση εγκατάλειψης του ευρώ και επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας τις τρομακτικές επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου..."Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου, είτε οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία", επισημαίνει ο κ.Πάγκαλος.

"Η επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ο στρατός θα πρέπει να τις προστατεύσει με τανκς, γιατί δεν θα επαρκεί η αστυνομία", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

"Θα γίνονταν παντού διαδηλώσεις, τα καταστήματα θα άδειαζαν και πολλοί άνθρωποι θα έπεφταν από το παράθυρο. Κι αυτό επίσης θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση", πρόσθεσε.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών.

Όπως λέει στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «κατά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: