Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις υπουργών για ξένους Επιτρόπους στα "πόστα" τους


ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΡΑΤΕ...!

“Δε νομίζω πως θα υπάρξει ξένος, που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες”, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ.Σκανδαλίδης, εκφράζοντας την αντίθεση των υπουργών στο ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης...Ο κ. Σκανδαλίδης μάλιστα, μιλώντας στο Mega, το Σάββατο (05/06), άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ακόμη και να παραιτηθεί, σε μία τέτοια περίπτωση.

“Μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να' έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής", δήλωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας.

“Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία, κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας. Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος”, αναφέρει.

Ο Χ. Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στο κίνημα των Αγανακτισμένων ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως “υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: