Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κίνηση μπούμερανγκ η επιλογή Βενιζέλου από Παπανδρέου


Η πρωθυπουργική εμφάνιση του Βενιζέλου στη Βουλή όχι μόνο… δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, αλλά άρχισαν κιόλας τα όργανα στο Μαξίμου.

Συνεργάτες του Παπανδρέου γκρινιάζουν ότι η επιλογή του –επιλογή που έκανε για να σώσει τον εαυτό του – άνοιξε το δρόμο για να δείξει ο Βενιζέλος πόσο πιο ικανός είναι από τον νυν κάτοικο του Μαξίμου...



Ο Βενιζέλος παραμένει Βενιζέλος, ο μεγαλύτερος δηλαδή κίνδυνος για τον Παπανδρέου, είναι η άποψη που κυκλοφορεί παρά τω πρωθυπουργώ.

Ενδεικτικό για τη συνέχεια είναι ότι οι εφημερίδες της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης έχουν αναλυθεί σε ύμνους για τον Βενιζέλο. Γράφουν χαρακτηριστικά ότι με την ομιλία του στη Βουλή έγινε για πρώτη φορά σαφής η κυβερνητική πολιτική και ξεκάθαρο τι ακριβώς είναι το μνημόνιο –ρίχνουν δηλαδή τις πρώτες μπηχτές για όχι τόσο για τον εξουδετερωμένο πλέον Παπακωνσταντίνου, όσο για τον Παπανδρέου.

Πάντως στο Μαξίμου θα χρειαστούν, σύμφωνα με παλιό συνεργάτη και νυν αντίπαλο του πρωθυπουργού, γρήγορα ψυχίατρο. Γιατί από τη μια μεριά εύχονται να πετύχει ο Βενιζέλος και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις για την οικονομική πολιτική, ενώ από την άλλη εύχονται να αποτύχει και να επισύρει την οργή των πολιτών, όπως όλοι οι υπουργοί οικονομικών μέχρι τώρα.

Δείγμα του εκνευρισμού στο Μαξίμου αποτελεί κατά πολλούς και η προσπάθεια του Πάγκαλου να ανατρέψει το «κλίμα Βενιζέλου» στη Βουλή, με την αδικαιολόγητη πρόκλησή του περί δημοκρατίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: