Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Τα αυθαίρετα του Φίλιππου Πετσάλνκικου


Πισίνα 45 τμ, η οποία είχε κατασκευαστεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, εντόπισε η Πολεοδομία σε βίλα του Φίλιππου Πετσάλνικου στην Καστοριά, σύμφωνα και με έκθεση στις 20 Δεκεμβρίου του 2010.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", άδεια δεν έχει και ένα επιπλέον κτίσμα δίπλα στην μονοκατοικία, ενώ αυθαίρετο αναφέρεται πως είναι και μέρος της κύριας κατοικίας...Πετσάλνικος: “Η πισίνα τακτοποιήθηκε”

Ο κ. Πετσάλνικος έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με τα ευρήματα της Πολεοδομίας, εξηγώντας πως:

"Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε.

Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του ’90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη.

Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000€. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του ’90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο ‘"πόθεν έσχες.

Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα, ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. Γι’ αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της υπηρεσίας, προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ( πρόστιμα κτλ).

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η διαδικασία της ταυτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί.

Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι απορίας άξιο, γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα" κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: