Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το πρώτο σχόλιο του Γ.Παπανδρέου για τους "Αγανακτισμένους"!


ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤAI ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ"

Για τους Αγανακτισμένους και τα όσα συνέβησαν χθες έξω από τη Βουλή μίλησε τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

"Σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι...



πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Πετσάλνικος είπε: "Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό".

"Αποδέχομαι την ύπαρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», και κατανοώ ότι δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν όμως οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω. Πολλοί από τους βουλευτές είναι νέοι στη Βουλή, δεν ωφελεί το τσουβάλιασμα όλων των βουλευτών. Η βία στις δημοκρατίες πρέπει να αποτρέπεται και να μην επιτρέπεται", δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσυ Γιωργακη μπορει να εισαι μελος αυτου του παγκοσμιου συστηματος - κρεατομηχανη.
Ο λαος ομως οχι. Ξυπνα και κοιτα γυρω σου.Κατεβα απο τα συννεφα.
Αυτα που σας σερνει ο κοσμος, σας αξιζουν γιατι εσεις τον προδωσατε. Προδωσατε την χωρα.
Τοσες μερες σας φωναζουν κλεφτες και σας μουτζωνουν και ΕΝΑΣ απο σας δεν βγηκε να πει εγω ειμαι καθαρος. ΟΛΟΙ σας μεσ`τη βρωμια εισαστε.

Ανώνυμος είπε...

κυριε προεδρε οι προγωνοι μας δεν αγωνιστηκαν σε καμμια περιπτωση για να φτασουν τη χωρα μας σε αυτη την κατασταση...καποτε οι ελληνες απο ενα κινημα στρατιωτικων και ενα σωστο πολιτικο καταφεραν να διωξουν το βασιλια.αργοτερα με πυρηνα μια ομαδα φοιτητων επεσε η χουντα μας(και θελω να υπενθιμισω εδω οτι κι αυτοι τα ιδια ακριβως ελεγαν στις συνεντευξεις) τωρα ειναι η σειρα μας να διωξουμε ολους εσας που καταπατησατε τη δημοκρατια και τις ελευθεριες μας χωρις ιχνος ντροπης