Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στα δίχτυα της Αστυνομίας διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης


Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα μετά από κοινή κοινή επιχείρηση του Τμήματος Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Γραφείου D.E.A. Αθηνών της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εξήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Λατινική Αμερική,...



τις εισήγαγαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις προωθούσαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, δύο αλλοδαποί παραλήπτες-αγοραστές της ποσότητας κοκαΐνης, καθώς και τέσσερις διαμεσολαβητές που είχαν αναλάβει τον εκτελωνισμό των ναρκωτικών και τη γενικότερη διαχείρισή του στα όρια της Επικράτειας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί Ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 292,80 κιλά κοκαΐνης, ένα κοντέινερ το οποίο περιείχε ξυλεία, κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και τα έγγραφα-παραστατικά διακίνησης του κοντέινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: