Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Τουλάχιστον κατά 10% πιο φθηνά είναι από σήμερα τα εισιτήρια των πλοίων τόσο για επιβάτες όσο και για οχήµατα (Ι.Χ. και φορτηγά) µετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει µέρος των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά ναύλα.

Οι ακτοπλοϊκοί όµιλοι Attica Group, Hellenic Seaways και Aegean Speed Lines συμφώνησαν να...



μειώσουν τις τιμές των ναύλων τους άμεσα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν αν η µείωσηθα είναι ενιαία για όλες τις κατηγορίες των εισιτηρίων, σύμφωνα με τα Νέα.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και οι εταιρίες για τις γραµµές της Κρήτης, οι Μινωικές Γραµµές και η ΑΝΕΚ.

Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά την ισόποση κατάργηση µέρους των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά ναύλα και συνολικά φθάνουν το 30% για τους επιβάτες και το 39% για τα οχήµατα.

H µείωση θα ισχύσει ολόκληρη στα εισιτήρια της οικονοµικής θέσης πουέχουν και τη µεγαλύτερη ζήτηση, διαβεβαιώνουν στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

"Πόλεμος" τιμών

Οι κόντρες των τιμών θα συνεχιστούν και τη φετινή χρονιά αφού το καλοκαίρι... έρχεται και κάποιοι προορισμοί είναι ιδιαίτερα “περιζήτητοι”.

Για παράδειγμα, στα βραδινά δροµολόγια στη γραµµή του Ηρακλείου η οικονοµική θέση κοστίζει 38ευρώ και µε τη µείωση 34.

Για τις άλλες θέσεις η εµπορική πολιτική των µεγάλωνακτοπλοϊκών εταιρειών θα είναι διαφοροποιηµένη, ανάλογα µε τη γραµµή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι και οι τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραµµή του Ηρακλείου, Μινωικές Γραµµές , ΝΕΚ και BlueStar (οι δύο τελευταίες έχουν συστήσει κοινοπραξία για συντονισµό των δροµολογίων τους) θα ρίξουν τα εισιτήριά τους στην οικονοµική θέση γύρω στα 26 ευρώ, και πάντως όχι στα 19 ευρώ που ήταν πέρυσι καθώς οι τιµές του πετρελαίου φέτος είναι αυξηµένες περίπου κατά 30%.

"Μεγάλο βήμα"

Η Attica Group σε ανακοίνωση της την Τρίτη (31.05) αναφέρει ότι η µείωση των φόρων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά ναύλα «αποτελεί ένα σηµαντικότατο βήµα για τον εκσυγχρονισµό της ελληνικής ακτοπλοΐας» και ανακοινώνει ότι από 1/6/2011 µειώνονται ανάλογα οι ακτοπλοϊκοί ναύλοι του Οµίλου.

Η Hellenic Seaways «υποδέχεται θερµά την πράξη αυτή», καθώς εκτιµά ότι «θα δώσει την απαιτούµενη ώθηση στη δύσκολη για την εποχή αγορά της ακτοπλοΐας, ειδικότερα τώρα που η περίοδος µε τη µεγαλύτερη τουριστική κίνηση βρίσκεται προ των πυλών».

Τη µείωση των ναυλολογίων της σε ποσοστό ανάλογο της κατάργησης της κράτησης υπέρ του ΝΑΤ ανακοίνωσε και η Aegean Speed Lines που δραστηριοποιείται στη γραµµή της Σερίφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: