Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μ.Χρυσοχοϊδης: Το Μνημόνιο δεν είναι Ευαγγέλιο


O υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής δηλώνει ότι το Μνημόνιο δεν είναι Ευαγγέλιο και αποτελεί πλαίσιο συνεχούς διαπραγμάτευσης.

"Είναι στο χέρι μας να είμαστε διεκδικητικοί και να ασκούμε πολιτική με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα" σημειώνει ο κ Χρυσοχοΐδης διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στον μηχανισμό...



για τη χρηματοδότηση της χώρας αλλά στη διαρκή δυνατότητα βελτίωσης και τροποποίησης των πολιτικών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει πως χρειάζεται συνδυασμός δημοσιονομικής προσαρμογής με οικονομική μεγέθυνση και ανταγωνιστικότητα , κάτι που έχουν κατανοήσει και οι πιστωτές μας όπως λέει.

Χαρακτηρίζει ως πολιτικό γεγονός τις συγκεντρώσεις καθημερινά των «αγανακτισμένων» ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι πρόωρες εκλογές σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα ισοδυναμούσαν με «δραπέτευση» ανάλογη με εκείνη της ΝΔ το 2009.

«‘Ένας είναι ο δρόμος: ειλικρίνεια , ώστε να αμβλύνουμε την ανασφάλεια και τη σύγχυση που βιώνουν οι πολίτες. Και , ταυτόχρονα φυγή προς τα εμπρός με συναίνεση όπου μπορούμε , με πολιτικές που διαπραγματευόμαστε καθημερινά , με καλύτερη διακυβέρνηση και αποτελέσματα . Χρειαζόμαστε συμμάχους στην προσπάθειά μας», τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: