Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στην Ελλάδα


Νέες προειδοποιητικές βολές από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ. Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» τονίζει πως δεν είναι διασφαλισμένη η έγκριση της γερμανικής βουλής για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα...«Η έγκριση νέων πιστώσεων για την Ελλάδα εξαρτάται κυρίως από την απάντηση στο ερώτημα, τί έχουν επιφέρει πραγματικά οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Ελλήνων και ποιες πρόσθετες προσπάθειες πρέπει να αναληφθούν», είπε ο κ. Ζεεχόφερ και πρόσθεσε «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δυνατή είναι μόνον μία υπό όρους συναίνεση σε νέες πιστώσεις», πρόσθεσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ζεεχόφερ, το κόμμα του οποίου είναι κυβερνητικός εταίρος στον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, σημείωσε επίσης ότι «αλληλεγγύη στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνον αν η χώρα αναλάβει η ίδια προσπάθεια στο μάξιμουμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού CDU-CSU-FDP θα έχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας διαβουλεύσεις για την κρίση της Ελλάδας και τις επιπτώσεις στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: