Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Γερμανία: «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στην Ελλάδα»

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι δεν είναι διασφαλισμένη η έγκριση της γερμανικής βουλής για τη χορήγηση νέας βοήθειας στη χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

«Η έγκριση νέων πιστώσεων για την Ελλάδα εξαρτάται κυρίως από την απάντηση στο ερώτημα, τί έχουν επιφέρει πραγματικά οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Ελλήνων και ποιές πρόσθετες προσπάθειες πρέπει να αναληφθούν», είπε ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δυνατή είναι μόνον μία υπό όρους συναίνεση σε νέες πιστώσεις», πρόσθεσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ζεεχόφερ, το κόμμα του οποίου είναι κυβερνητικός εταίρος στον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, σημείωσε επίσης ότι «αλληλεγγύη στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνον αν η χώρα αναλάβει η ίδια προσπάθεια στο μάξιμουμ»....

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού CDU-CSU-FDP θα έχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας διαβουλεύσεις για την κρίση της Ελλάδας και τις επιπτώσεις στο ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: