Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ομπάμα: "Η αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει την Ελλάδα"


ΝΑ ΜΑΣ "ΛΕΙΠΕΙ!"

Την υπόσχεση πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μετά από τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε και αυτός την περίπτωση του χρέους μας ως "δύσκολη"...



Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει και η Γερμανία θα έχει καίριο ρόλο στο σχεδιασμό της "λύσης", ήταν τα λεγόμενα του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη (07/06) στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι, οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την άποψη ότι "η ΕΕ μπορεί να λύσει την κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους", που αποτελεί "μία δύσκολη υπόθεση".

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε ότι κοινό συμφέρον στην ευρωζώνη είναι η κρίση χρέους να μην αποτελέσει, τελικά, κίνδυνο για την υπόσταση της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι είναι βέβαιη ότι "η Ουάσινγκτον θα επωμιστεί τις ευθύνες της στον οικονομικό τομέα, όπως ακριβώς πράττει η ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: