Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: "Θα είμαστε η νέα κυβέρνηση του τόπου"


"Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα" ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως το κόμμα του θα είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας περαιτέρω πως "άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ"...



Αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση και περιγράφοντας την συνομιλία του που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για "μπλόφα."

Επιπλέον κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματος του και απέρριψε μόνος του αυτό που είχε προτείνει.

"Εγώ πράγματι υποστήριξα ότι μία κυβέρνηση σωτηρίας πρέπει να έχει σαφή αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση και να οδηγηθούμε ομαλά σε εκλογές. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι βραχύβια γιατί θα έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μία χρυσή τομή για το χρονικό περιθώριο."

"Με ειδοποίησε τηλεφωνικά και απέρριψε μόνος αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος και το βάφτισε διαρροή. Ποια διαρροή; Η πρώτη επιβεβαίωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τελικά ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε. Δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματος του και έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας σε αγωνιώδη προσπάθεια διάσωσης της πασοκικής εξουσίας." ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε και πάλι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας πως "τη λύση θα τη δώσει πλέον ο λαός."

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το κόμμα του εκφράζει τις αγωνίες του λαού και πως ασκεί μια αντιπολίτευση όχι εύκολη ούτε συνηθισμένη.

"Δεν λαικίσαμε, δεν κατεβάσαμε κόσμο στους δρόμους, δεν είπαμε όχι σε όλα, προσφέραμε συναίνεση πριν το Μνημόνιο και ψηφίσαμε πολλά νομοσχέδια χρήσιμα για τον τόπο" είπε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε "λάθος" το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Αναφέρθηκε εκ νέου στο Ζάππειο 2, υποστηρίζοντας πως η εφαρμογή του προγράμματος θα μειώσει το έλλειμμα.

"Είπαμε όχι στο μνημόνιο γιατί προβλέψαμε την ύφεση, τη διόγκωση του χρέους και πως η κοινωνία δεν θα αντέξει κάτι τέτοιο. Προβλέψαμε την υπομόνευση της δημοκρατίας και είχαμε δίκαιο." είπε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε δε, ως μάταιες τις θυσίες του λαού και πως την ίδια άποψη έχει και ολόκληρη η κοινωνία αλλά και ο ξένος τύπος.

Αναφέρθηκε και στο κίνημα των "Αγανακτισμένων", σημειώνοντας πως οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία καθώς δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ."

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, επανέλαβε πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και των αγορών και έτσι οφείλει να παραιτηθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: