Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Αδικαιολόγητος πλουτισμός στα πόθεν έσχες του Άκη


Κενά, παραλήψεις και αδικαιολόγητο πλουτισμό εντόπισε ομάδα ορκωτών λογιστών που πραγματοποίησαν έρευνα στα «πόθεν έσχες» του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου ύστερα από σχετική εντολή της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Το πόρισμα το παρέδωσε ο κ. Βαγγέλης Αργύρης στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων κ. Μάρκο Μπόλαρη και σύμφωνα με την ενημέρωση...του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι «Την περίοδο 1998- 2000 οι τραπεζικοί λογαριασμοί της πρώην συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου κ. Γκουντρουμ Τσοχατζοπουλου εμφανίζουν καταθέσεις με γερμανικά μάρκα δίχως να προσκομιστούν τα σχετικά αντίγραφα. Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις του πρώην υπουργού την περίοδο 2000-2003».

Επιπροσθέτως, από την χρήση του 2000 προκύπτει «αύξηση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Τσοχατζόπουλου κατά 55.616.733 δρχ. η οποία δεν δικαιολογείται» ενώ τέλος «το 2004 ο πρώην υπουργός αγοράζει δύο ακίνητα αξίας 85 χιλιάδες ευρώ και 30 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα δίχως να φαίνεται σχετική τραπεζική ανάληψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: