Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

"Όταν βουλευτές φυγαδεύονται σαν κακοποιοί υπάρχει πρόβλημα"

«Ψιχαλίζει; Όχι! Μας φτύνουν και θα γίνει καταιγίδα … Μας μουντζώνουν με πέντε δάχτυλα για πέντε κόμματα όχι με τέσσερα! Αυτός ο μήνας που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην Βουλή, ενώ επανερχόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις, ότι ο ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει από την Βουλή, είπε «Αν πρόκειται να παραμείνει αυτή η ασύνδετη, ανίκανη κυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάμε σε εκλογές… Το καζάνι βράζει και θα φύγει η στρόφιγγα»!

«Όταν βλέπουμε βουλευτές να φυγαδεύονται σαν κακοποιοί προφανώς υπάρχει πρόβλημα κάτι πρέπει να κάνουμε», υπογράμμισε, ενώ απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά είπε:....

«Άκουσα χθες τον Σαμαρά να λέει στον Παπανδρέου να μου δώσει υπουργείο. Ίσως είναι απάντηση στο ότι τον πρότεινα για αναπληρωτή Πρωθυπουργό…. Αν εγώ είμαι το πρόβλημα να μπω στην αποθήκη και να μπουν οι άλλοι στη βιτρίνα την ίδια δουλειά θα κάνω… Είχα ζητήσει το υπουργείο δικαιοσύνης, για να δημεύσω περιουσίες και να μπουν κάποιοι στη φυλακή…».

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σίγουρο πως θα αποχωρήσει από την Βουλή: «Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης, την οποία ούτε έχουμε υιοθετήσει, αλλά ούτε και αποκλείσει».

1 σχόλιο:

foyrtoynas είπε...

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τώρα αρχίζουν όλα.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Οι τελευταίες ενωτικές διεργασίες στη Ζώνη, και η ελπίδα που γεννιέται σήμερα στις πλατείες όλης της χώρας δείχνει τον τρόπο και το δρόμο του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι- άνεργοι της Ζώνης επιβάλλεται να περπατήσουν τον ίδιο αυτό δρόμο του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.
Έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μας από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, προχωράμε στην κινητοποίηση που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.
Η Τρίτη 7 Ιούνη γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας:
ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πάμε στον Ηλεκτρικό και μένουμε όσο χρειαστεί, προβάλλοντας τα αιτήματά μας απαιτώντας η φωνή των μεταλλεργατών να πετάξει πάνω από τα καράβια και να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά.
Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα του αγώνα με κάθε κομμάτι εργαζομένων που πλήττονται από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Πρώτα απ’όλα να ενώσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη.
Επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα. Σωματεία, δήμοι, σύλλογοι, επαγγελματίες και έμποροι ,συλλογικότητες, κινήσεις ανέργων ,μαθητές και φοιτητές, θέλουμε να ενωθούν μαζί μας όχι σαν συμπαραστάτες αλλά σαν συναγωνιστές και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:


ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ


Γιατί αργοπεθαίνοντας η ζώνη, αργοπεθαίνει οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρος ο Πειραιάς.


ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.


Μαχόμαστε για να σταματήσει η κυβέρνηση τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τέρμα πια οι υποσχέσεις τα «θα» και κάθε είδους επιτροπές και συμβούλια που επιδιώκουν την εξαπάτηση των μεταλλεργατών μέχρι να πεθάνει η Ζώνη.
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, σε δήμους, βουλευτές και κυβέρνηση και απαιτούμε να πάρουν θέση «χθες» όχι αύριο.
Οι μεταλλεργάτες βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα «θα».
Ο καθένας θα κριθεί απ΄τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταλλεργατών.
Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδικαλιστικός, δημοτικός, πολιτικός, επαγγελματικός, κοινωνικός φορέας και οι μεταλλεργάτες αυτή τη φορά δεν έχουν διάθεση να ξεχάσουν και να δώσουν συγχωροχάρτια.


Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και μέσα από διυπουργικό όργανο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (εργαζόμενοι, επαγγελματικές ενώσεις) να πάρει αποφάσεις άμεσης υλοποίησης για τη σωτηρία της ζώνης και πριν απ΄όλα για τη διαρκή κάλυψη των ανέργων μέχρι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να έρθει δουλειά.


Αν και αυτή τη φορά δεν ακούσουν τη φωνή των εργατών , ένα πράγμα τους υποσχόμαστε
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες που σήμερα απαιτούν ανθρώπινη ζωή με το σύνθημα που αγκαλιάζει όλο το λαό:


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ


ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα μας
καλούμε σε συγκέντρωση τους άνεργους συναδέλφους της ζώνης
την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πέραμα,
έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου.


Ως τότε συμμετέχουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Πλατείας Συντάγματος.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
email: sintonistikozonis@gmail.com