Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Δεδομένη" η παραπομπή Τσοχατζόπουλου


Ισχυρές ενδείξεις εντόπισαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την τέλεση των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία «καίνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος έκανε χθες λόγο για «προειλημμένη» απόφαση εις βάρος του...



Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό τα μέλη της προανακριτικής φαίνεται να καταλήξουν ομόφωνα στην παραπομπή του πρώην υπουργού ενώ δεν αποκλείεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταθέσουν κοινό πόρισμα.

Πάντως, το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ θα στείλει στα υπόλοιπα κόμματα την πορισματική του πρόταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να αποφευχθεί η κατάθεση ξεχωριστών πορισμάτων .

Πέραν τούτων βασικό σημείο σύγκλισης των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι και το γεγονός ότι η ΝΔ θεωρεί πως τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής δεν φέρουν καμία ευθύνη για την υπογραφή της σύμβασης, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΥΣΕΑ.

Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ σκέφτεται να εντάξει και το αδίκημα της απιστίας, ενώ η βασική ένδειξη πάνω στην οποία θα στηριχθεί το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ θα είναι τα τρία εμβάσματα που κατέληξαν στα ταμεία της Torcasso από λογαριασμό της Morgan Stanley Ελβετίας και στην συνέχεια αγοράστηκαν ακίνητα μεταξύ των οποίων και αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: