Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Έτσι ναυάγησε η συγκυβέρνηση


Έπεσε ως ιδέα στην εικοσάλεπτη συζήτηση Παπανδρέου Σαμαρά ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας αλλά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Καθοριστικό ρόλο στο «ναυάγιο» έπαιξε η διαρροή που έγινε εκ μέρους της ΝΔ από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι έδωσαν σε δημοσιογράφους λέξη προς λέξη το διάλογο που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό...Δεν ήταν διαρροή απλώς της είδησης, αλλά όλων εκείνων των επίμαχων σημείων της διαπραγμάτευσης. Και η διαρροή χρεώθηκε προσωπικά μόνο στον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί μόνο αυτός γνώριζε τι είχε ειπωθεί. Αυτό ήταν που εξόργισε τον Γ.Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», μετά τη διαρροή, ο πρωθυπουργός άρχισε να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από υπουργούς και συνεργάτες του για να επανεξετάσει την πρότασή του. Έτσι άρχισε μια διαδικασία τορπιλισμού της ιδέας, με τον Γ.Παπανδρέου να βάζει στη συζήτηση νέους όρους, τους οποίους εκτιμούσε πως δεν θα αποδεχόταν ο Α.Σαμαράς. Και ο πιο σημαντικός από αυτούς αφορούσε τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: