Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αποκαλυπτικές συνομιλίες για τη δράση διεφθαρμένων αστυνομικών


Άκρως αποκαλυπτικά για τον τρόπο δράσης των προφυλακισθέντων αστυνομικών που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος καταστηματαρχών είναι τα αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή".

Τα πλέον χαρακτηριστικά αποσπάσματα που επιδέχονται μάλιστα πολλών και διαφορετικών ερμηνειών...



αφορούν τηλεφωνικές επικοινωνίες του ενός εκ των κατηγορουμένων, αστυνομικού διευθυντή που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου, με τον «σκιώδη» ιδιοκτήτη λέσχης, στο Μοναστηράκι. Στις αλλεπάλληλες μεταξύ τους συνομιλίες ο τελευταίος (Π.Χ.) επιχειρεί ρωτώντας επίμονα τον αστυνομικό (Ι.Κ.) να διασταυρώσει εάν η λέσχη είναι πράγματι «καλυμμένη» από το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου αστυνομικού ελέγχου.

Ι.Κ.: «Αυτό που θέλω να ξέρεις είναι ότι είστε καλυμμένοι αυτή τη στιγμή από αυτούς. Μου το είπε κάθετα ο φίλος μου αυτός ο επικεφαλής, ότι είναι καλυμμένο μου λέει». Σε άλλο σημείο, ο αστυνομικός διευθυντής λέει: «Με το Λεσχών (σ.σ. αναφέρονται σε τμήμα της Ασφάλειας) την βρήκα την άκρη, έμαθα ακριβώς πως γίνεται, τι γίνεται, είμαστε εντάξει» και λίγα λεπτά αργότερα επαναλαμβάνει: «μέχρι τη μέρα που μιλήσαμε εγώ σου λέω εντίμως και στο λόγο της τιμής μου, μου είπε π... (αναφορά στο όνομα ανώτερου αξιωματικού της Ασφάλειας) αυτό το παιδί που μιλάω, ο διευθυντής ότι είναι καλυμμένο το μαγαζί».

Στην ένορκη κατάθεσή του πάντως ο εν λόγω αστυνομικός διευθυντής αρνείται οποιαδήποτε σχέση και γνωριμία με τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός από τις υποκλαπείσες συνομιλίες μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή Ι.Κ. και του αστυνόμου Α΄διοικητή του τμήματος Ελληνικού Γ.Κ. (και οι δύο βρίσκονται σήμερα προφυλακισμένοι) φέρεται να αποδεικνύουν εκβιασμούς καταστηματαρχών της παραλιακής από τους οποίους εισέπρατταν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Διάλογος που αφορά την έναρξη λειτουργίας νυχτερινού κέντρου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Ι.Κ: «Λοιπόν σκέψου πως θες να τα κάνω, να στείλω καμιά περιπολία να τους κάνει... Να σου πω εξονυχιστικό έλεγχο, άδειες εργασίες, καθίσματα, να τους τρενάρω, να τους φοβίσω λίγο». Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δύο παρεμβαίνουν προκειμένου να αποτρέψουν τη σφράγιση νυχτερινών κέντρων των οποίων εκκρεμούν μηνυτήριες αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: