Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Βουλευτές στα... πρόθυρα της εξόδου!


Κύμα παραιτήσεων υπουργών πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη μία, η εκκωφαντική σιωπή κορυφαίων στελεχών όπως η Βάσω Παπανδρέου, που δεν ανοίγει τα χαρτιά της και από την άλλη, οι συντεταγμένες ή άναρχες κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από ομάδες βουλευτών,...προκαλούν ρίγη ανησυχίας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, που προσπαθεί να αποτρέψει την καταψήφιση των μέτρων και να προλάβει ένα τσουνάμι εθελοντικών αποχωρήσεων βουλευτών.

Όπως αναφέρει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα Real News, η αβάσταχτη πίεση της κοινής γνώμης απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα και οι μαζικές συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καλούνται με την ψήφο τους να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα».

Η κίνηση των 16, η πρόθεση και άλλων παπανδρεϊκών βουλευτών να υπογ΄ραψουν την ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η απόσυρση ονομάτων την τελευταία στιγμή, όπως του Γιάννη Αμοιρίδη, της Νάντιας Γιαννακοπούλου ή του Σπύρου Μαργέλη, οι «καυτές» επικοινωνίες με το Μαξίμού, οι κυβιστήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, αλλά και η εκ των υστέρων διαφωνία των βουλευτών που συνυπέγραψαν το κείμενο ως προς τη στόχευσή του, δείχνουν πως η συνοχή και οι αντοχές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εξαντλούνται.

Πώς θα εκφραστεί αυτό; Ακόμη κανένας δεν γνωρίζει, αφού και οι δηλώσεις των βουλευτών είναι συγκεχυμένες και αντιφατικές. «Αν δεν πειστώ, ή θα παραιτηθώ ή θα καταψηφίσω», δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Θ.Ρομπόπουλος, Δ. Λιντζέρης και Ε.Νασιώκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: