Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πολίτες μήνυσαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Την ώρα που συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ, ομάδα πολιτών κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου, εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αυτό αποτυπώθηκε από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και επικεφαλής της επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των πολιτών που κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Φωτόπουλου σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στο μεταξύ, ο αναλυτής ενεργειακών αγορών Νίκος Φρυδάς κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ εισάγει το ρεύμα τις ημέρες της απεργίας σε υπερδιπλάσιες τιμές....

Ενώ το τμήμα εμπορίας ρεύματος της ΔΕΗ γνώριζε εγκαίρως για την απεργία, όπως σημείωσε, δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει σε φθηνότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες.

Αποτέλεσμα ήταν να εκμεταλλευτούν το κενό ιδιώτες, οι οποίες εισάγουν σε πολύ υψηλότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία.

Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: