Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εξόντωση των εργαζομένων - Νέα χαράτσια στο παρά πέντε!


Μέτρα σοκ θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης που θα πλήξουν τελικά όλους του μισθωτούς ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει χαράτσια παντού!

Κυβέρνηση και τρόικα αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας το αφορολόγητο όριο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα μειωθεί από τις 400.000 ευρώ στις 300.000...



Χαράτσι θα επιβληθεί στους κατόχους σκαφών αναψυχής, πολυτελών ΙΧ και σε όσους έχουν πισίνες.

Ως προς τα διαθρωτικά μέτρα το αφορολόγητο όριο μειώνεται στο μισό. Από 12.000 ευρώ σήμερα αναμένεται να μειωθεί στις 6.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιβληθεί ασφαλιστική εισφορά 3% υπέρ των ανέργων στις αποδοχές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά που καταβάλουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1% και πλέον αυξάνεται στο 3%.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τους δημοσίους υπαλλήλους μειώνεται το κίνητρο απόδοσης. Σήμερα το κίνητρο απόδοσης κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα και ειναι πιθανό να ψαλιδιστεί στα 28 ως 50 ευρώ το μήνα.

Το ίδιο πακέτο προβλέπει να αυξηθεί κατά 40% ο ΛΑΦΚΑ για όλες τις συντάξεις πάνω από 1.700 ευρώ.

Έτσι η κλίμακα του ΛΑΦΚΑ, του «φόρου αλληλεγγύης», θα αυξηθεί στο 6% (από 4% σήμερα) για τις συντάξεις από 1.700 - 2.000 ευρώ το μήνα και στο 14% (από 10% σήμερα) για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τις 3.500 ευρώ το μήνα.

Περικοπές θα υπάρξουν και στις υψηλές - πρόωρες συντάξεις της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ, ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προβλέπεται ότι θα επιβληθούν το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: