Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα επεισόδια και οι Αγανακτισμένοι πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ


“Παραλύει όλη η Ελλάδα”. “Γενική Απεργία στην Ελλάδα”. “Αποκλεισμός της Βουλής από Αγανακτισμένους πολίτες”.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους των ξένων μέσων ενημέρωσης που έχουν κάνει πρώτο θέμα την απεργία στην χώρα μας αλλά και τον αποκλεισμό της Βουλής από τους Αγανακτισμένους...






Πρώτο θέμα στο BBC η απεργία. “Η Ελλάδα παραλύει από την γενική απεργία”, γράφει το βρετανικό κανάλι στο διαδίκτυο. “Η χώρα παραλύει καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.




Οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες έχουν κάνει την απεργία στην χώρα μας πρώτο θέμα. Με γενικούς όμως τίτλους και όχι πολύ αυστηρούς παρουσιάζουν το θέμα λέγοντας πως η χώρα παραλύει από την γενική απεργία. Στο αναλυτικό τους ρεπορτάζ όμως αναφέρονται και στα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει η χώρας μας για να αποπληρώσει το χρέος της ενώ δεν λείπουν πάλι οι “κακίες” του τύπου: “Γιατί να σώσουμε την Ελλάδα” και “Γιατί να μην την αφήσουμε να χρεοκοπήσει”.




Και τέλος η γαλλική εφημερίδα “Λε Παριζιέν”, αναφέρεται και αυτή στην απεργία και τον αποκλεισμό της Βουλής. “Οι Αγανακτισμένοι κλείνουν τον Σύνταγμα και την Βουλή προσπαθώντας να αποτρέψουν τα αυστηρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μέχρι το 2015 για να αποπληρώσει το χρέος της στην Ε.Ε και το ΔΝΤ”, γράφει η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: