Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ελληνικές επιχειρήσεις στόχος των Αµερικανών


Διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτουν την παρακολούθηση επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων από αμερικανικές υπηρεσίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο», διαβάθμιση που μαρτυρά την ευαίσθητη φύση των συγκεκριμένων πληροφοριών...



Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στη μία από τις δύο περιπτώσεις που παρουσιάζουν «τα Νέα», οι αμερικανοί άσκησαν πιέσεις στις ελληνικές Αρχές να παρέμβουν χωρίς καν να διαπιστωθεί παραβίαση της ελληνικής ή της διεθνούς νομοθεσίας.

H ελληνική εταιρεία Valpak, η οποία φέρεται, σύμφωνα μα τα έγγραφα που διέρρευσαν, να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αμερικανών, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με καινοτόμα, εξειδικευμένα προϊόντα, όπως πολυφασματικά δίχτυα παραλλαγής για το καμουφλάζ στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο επικεφαλής πολιτικών-στρατιωτικών - θεμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα υπογράμμισε το αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτρέψει τον εν λόγω εξαγωγέα από τη συνεργασία με τη Συρία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την ελληνικών συμφερόντων γερμανική φίρμα S&B Industrial Minerals.

Δεν υπάρχουν σχόλια: