Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για Σπηλιωτόπουλο - Μαρκόπουλο


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; - ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το «όργιο» κακοδιαχείρισης στον ΕΟΤ.

Η δικογραφία στηρίζεται στην έκθεση του σώματος επιθεωρητών – ελεγκτών δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με την οποία...



κατά την περίοδο 2008 – 2009 (επί υπουργίας Κώστα Μαρκόπουλου και Άρη Σπηλιωτόπουλου) υπήρξε «όργιο» κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για την προβολή του τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίμαχη έκθεση ο ΕΟΤ ανέπτυξε μία πολιτική δημοσίων σχέσεων η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε το επιβαλλόμενο εκ του δημοσίου χαρακτήρα του μέτρο.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που διενήργησε το σώμα επιθεωρητών, κατά την περίοδο 2008 – 2009 οι εγκεκριμένες πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του ΕΟΤ για δημόσιες σχέσεις αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη διετία κατά 32%.

Ειδικότερα μόνο για το 2008 οι εγκριθείσες πιστώσεις ανήλθαν στο ύψος των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ

Επιπλέον στο επίμαχο πόρισμα καταγράφονται απευθείας αναθέσεις προμηθειών, αγαθών και υπηρεσιών αλλά και διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών.

Στην έκθεση του σώματος επιθεωρητών αναφέρεται ακόμη ότι γινόταν η διάθεση φιλοφρονητικών δώρων χωρίς σε όλες τις περιπτώσεις να προκύπτει η ταυτότητα των αποδεκτών.

Επιπροσθέτως κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών εντοπίστηκαν στελεχώσεις γραφείων χωρίς να προβλέπονται από τη νομοθεσία, εικονικές αποσπάσεις υπαλλήλων σε γραφεία του Οργανισμού στο εξωτερικό, εγκρίσεις δαπανών φιλοξενίας σε χρόνο που οι φιλοξενίες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: