Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική της δράση η Μαρία Μενούνος

Η Μαρία Μενούνος βραβεύθηκε για την φιλανθρωπική της δράση από το Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του Κέντρου Unesco, Καίτη Τζιτζικώστα τόνισε ότι η Μαρία Μενούνος είναι παράδειγμα γυναίκας που πετυχαίνει με εργατικότητα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι απλός και γλυκός άνθρωπος, με δυναμισμό και προσωπικότητα. Την κάλεσε να γίνει πρέσβειρα καλής θέλησης του Φεστιβάλ Γυναικών Δημιουργών του Κέντρου UNESCO.

Η Μαρία Μενούνος αναφέρθηκε στο βιβλίο της «The EveryGirl's Guide to Life» (Ο οδηγός κάθε κοριτσιού για τη ζωή) για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Τόνισε ότι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο γιατί πολλοί την ρωτάνε όταν την συναντάνε, πώς καταφέρνει να κάνει τόσα πράγματα μέσα στην ημέρα, ή πώς αδυνάτισε. Όπως ανέφερε, θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις που απέκτησε μιλώντας με ειδικούς, λόγω της δουλειάς της.

Το βιβλίο περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για το πώς να κάνετε τα πάντα καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Μοιράζεται τα μυστικά και τις συμβουλές της για την επιτυχία, για την οργάνωση, μυστικά μόδας και ομορφιάς, συμβουλές γυμναστικής, πώς η ίδια έχασε κιλά καθώς και συνταγές....

Στην εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ήταν και οι γονείς της, Κώστας και Λίτσα.

Η Μαρία Μενούνος εργάζεται σαν δημοσιογράφος στο κανάλι NBC στις εκπομπές Today Show και Access Hollywood. Έχει παίξει σε ταινίες όπως το Fantastic Four (2005) και Kickin It Old Skool (2007). Επίσης το 2005 χάρισε την φωνή της στον χαρακτήρα Eva Adara στο video game James Bond 007: From Russia with love.

Το 2006, μαζί με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά παρουσίασε τον 51ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το 2008 έγινε η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από ολόκληρη την οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Take Action Hollywood!», η οποία βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από AIDS. Επίσης, δημιούργησε το Cosmo Girl Cup που βραβεύει ανθρώπους που κάνουν ενέργειες, οι οποίες αλλάζουν την κοινωνία θετικά.

Στηρίζει τους Special Olympics και συμμετείχε στην τελετή έναρξης των αγώνων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: