Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Την κατάργηση 75 Δημόσιων φορέων αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή


Την κατάργηση ή συγχώνευση 75 φορέων του Δημοσίου, που δεν ανήκουν στις ΔΕΚΟ και στους οποίους δίνεται το 80% των επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό, αποφάσισε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, παρουσίασε έναν κατάλογο των φορέων,...



στους οποίους υπηρετούν 7.000 άτομα, τα οποία, όπως τόνισε, δε θα απολυθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το “Βήμα”, στον κατάλογο που παρουσίασε ο κ. Πάγκαλος, συγκαταλέγονται οι ακόλουθοι φορείς, για τους οποίους δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις:

- ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου). Διακόπτεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 111 άτομα.

- ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων). Διακότπεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται, επίσης, στην νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 457 άτομα.

- ΟΔΔΥ : Διακόπτεται η λειτουργία του και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται σε υπηρεσδία του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 95 άτομα.

- ΕΡΤ : Δεν καταργείται η λειτουργία της αλλά συζητείται η ουσιαστική αναδιάρθρωσή της , η αξιολόγηση των υπηρεσιών της και η κατάργηση όσων δεν θεωρηθούν αναγκαίες. Συζητήθηκε, επίσης, η μείωση του ανταποδοτικού τέλους και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Απασχολούνται 3.392 άτομα. Τα έσοδα της είναι 300 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, πλην διαφήμισης

- ΟΣΚ - ΔΕΠΑΝΟΜ - Θέμις κατασκευαστική : Συγχωνεύονται σε έναν οργανισμό.

- ΕΟΜΜΕΧ : Εκκρεμμεί η ολοκλήρωση της συζήτησης με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

- Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας : Διακόπτεται η λειτουργία του και μεταφέρεται σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

- ΕΘΥΑΓΕ : Συζητείται είτε η διακοπή της λειτουργίας ή η συγχώνευσή του με άλλα δυο ινστιτούτα, ΟΠΕΓΕΠ και Δήμητρα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συζήτηση με το ο υποιυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- ΙΓΜΕ : ΜΕταφέρονται οι αρμοδιότητές της σε υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: