Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύει η 5η δόση σύμφωνα με την τρόικα


Προειδοποιεί η τρόικα πως η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην παραχωρηθεί, στην έκθεση της για την ελληνική οικονομία.

Το πρακτορείο Ρόιτερς, μετέδωσε ότι περιήλθε στην κατοχή του το αντίγραφο της έκθεσης
της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία...τονίζει ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.

"Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο" σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

"Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής."

Δεν υπάρχουν σχόλια: