Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παίρνουμε την 5η δόση και πάμε σε εκλογές;


Εβδοµάδα των Παθών για την κυβέρνηση αρχίζει από χθες, καθώς το Μεσοπρόθεσµο είναι πια εδώ και το Μέγαρο Μαξίµου έχει αποδυθεί σε µια συστηµατική προσπάθεια να πείσει την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσει.

Μετά µάλιστα την επιστολή των 16 βουλευτών τουΚινήµατος, η συνεδρίαση προσλαµβάνει µεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού ένας από τους όρους που έθεταν οι ∆εκαέξι...



ήταν να υπάρξει, πρώτον, απολογισµός για τον έναν χρόνο εφαρµογής του Μνηµονίου και, δεύτερον, να δοθούν εξηγήσεις για την αποτυχία των µέτρων τα οποία δεν ήταν επαρκή και οδήγησαν στη λήψη νέων µέτρων για το 2011.

Οι πληροφορίες, σύμφωνα με τα «Νέα», αναφέρουν ότι περισσότεροι από τους 16 βουλευτές θα θέσουν τα δύο ζητήµατα. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η σχετική διαδικασία στην Κοινοβουλευτική Οµάδα θα λειτουργήσει εκτονωτικά, για να µειωθεί η ένταση.

Το Μεσοπρόθεσµο αναµένεται να συζητηθεί στην Ολοµέλεια της Βουλής περί τις 20 Ιουνίουως «άρθρο µόνο», και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ∆εκαέξι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να το καταψηφίσουν, εν τούτοις µεταξύ των στελεχών του Μεγάρου Μαξίµου είναι διάχυτη η ανησυχία.

Για το λόγο αυτό, ήδη από τώρα µια «οµάδα κρούσης» που αποτελείται από τη γενική γραµµατέα παρά τω Πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, τον γραµµατέα της Κ.Ο. Β.Εξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Χρ. Πρωτόπαπα και Π. Ευθυµίου έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσει τους βουλευτές ότι η επιψήφιση του Μεσοπρόθεσµου είναι θέµα επιβίωσης όχι µόνο για την κυβέρνηση αλλά κυρίως για τη χώρα, αφού από αυτό εξαρτάται απολύτως το αν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και χρεοκοπία.

Αν και πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι στην ουσία αυτή η περιγραφή αποτελεί τον πυρήνα ενός εκβιαστικού διλήµµατος, είναι γεγονός ότι δεν έχουν επί του παρόντος προκύψει στοιχεία που να δηµιουργούν την αίσθηση ότι η ψηφοφορία θα σηµάνει την απαρχή έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Πάντως, πολλά θα διαφανούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ στην οποία, πλην του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θαπαρίστανται τέσσερις ή πέντε υπουργοί οι οποίοι θα δίνουν απαντήσεις όταν προκύπτει ανάγκη στους βουλευτές. Πρόκειται για τους υπουργούς Εσωτερικών Ι. Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Α. Λοβέρδο, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Μεταφορών ∆. Ρέππα.

Ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει οι «γκρίνιες», καθώς βουλευτές ανέφεραν προχθες στα «ΝΕΑ» ότι ακόµη δεν έχουν παραλάβει το Μεσοπρόθεσµο, δεν γνωρίζουν το περιεχόµενό του και ότι καλούνται να µετάσχουν σε µια κρίσιµη συνεδρίαση γι’ αυτό αύριο, µε βάση τα όσα έχουν διαβάσει στις εφηµερίδες. Οι βουλευτές σηµείωναν: «∆εν θέλουµε να πιστεύουµε ότι αυτό γίνεται σκόπιµα, θέλουµε να πιστεύουµε ότι πρόκειται για µια γραφειοκρατική παράλειψη, η οποία θα αρθεί άµεσα»...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχασω να ψηφισω το Πασοκ που αντιστεκεται.
Ποσο γελοιοι γινονται με τα ψευτοαντιστασιακα τους τερτιπια!