Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Απεργιακό 48ωρο κατά του Μεσοπρόθεσμου


Ποιοι συμμετέχουν, τι γίνεται με τα Μέσα Μεταφοράς

Σε 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία καλούν σήμερα και αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στέλνοντας μήνυμα κατά του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίος τις ημέρες αυτές συζητείται και ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα θα γίνουν στις 11 στο Πεδίο του Άρεως, για τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, και στις 10 στην Ομόνοια για το ΠΑΜΕ...



Περικύκλωση της Βουλής σχεδιάζουν και σήμερα οι Αγανακτισμένοι, που διοργανώνουν συγκέντρωση στις 9 στην πλατεία Συντάγματος.

Ιδιωτικός και κυρίως δημόσιος τομέας κατεβάζουν σήμερα και αύριο ρολά: στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, τις εφορίες, τη ΔΕΗ- που βρίσκονταν ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις- γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δάσκαλοι και καθηγητές, ταχυδρομικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μεταφοράς, παραμένουν όλα ακινητοποιημένα εκτός από το μετρό που θα κινηθεί κανονικά εκτός από το τμήμα από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο, που αποτελεί δίκτυο του ΟΣΕ.

Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός, ΗΣΑΠ και ΟΣΕ σηκώνουν χειρόφρενο για 48 ώρες, κανονικά θα εκτελούνται ωστόσο τα δρομολόγια των λεωφορείων που αφορούν τη μετακίνηση των αθλητών των Special Olympics.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις καθώς στη απεργία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, σήμερα και αύριο, από τις; 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας και τα μέλη της θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Προβλήματα αναμένονται και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Παρότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν αποφάσισε συμμετοχή στην κινητοποίηση, άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν. Ειδικότερα, 48ωρη απεργία (27 και 28 Ιουνίου) εξήγγειλαν οι ΠΕΜΕΝ - Στεφενσον (μηχανικοί) και ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονικοί των πλοίων). Επίσης, 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί).

Αύριο Τετάρτη συμμετέχουν στην απεργία και οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά από τις 8:30 έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Αύριο επίσης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: