Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γνωστός ηθοποιός στην εντατική για 32 μέρες

Για τριάντα δύο ολόκληρες ημέρες βρισκόταν σε κώμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με τους θεράποντες γιατρούς να έχουν ενημερώσει τους οικείους του για τα χειρότερα. Ο «Μπίλιας» της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», Στηβ Ντούζος, πριν από λίγο καιρό επέστρεψε σχεδόν παράλυτος στο σπίτι του, από την πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής του. Για δύο ολόκληρους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών με ελάχιστες ελπίδες για ανάρρωση.

Πριν από τρεις μήνες η σύζυγος του Στιβ έμαθε τα χειρότερα ίσως νέα στη ζωή της και έπρεπε να ενημερώσει τα δύο μικρά παιδιά της ότι «ο μπαμπάς δεν είναι καθόλου καλά και μπορεί να τον χάσουμε».

Ολα συνέβησαν ξαφνικά. Ο Στηβ πήγε να υποβληθεί σε στεφανιογραφία λόγω στηθάγχης. Οι γιατροί, όμως, διαπίστωσαν άνοδο του διοξειδίου του άνθρακα που προκάλεσε οξέωση στους πνεύμονες. «Με απλά λόγια, δεν είχα οξυγόνο» μας είπε ο Στηβ Ντούζος και συμπλήρωσε: «Οι γιατροί μού έκαναν τραχειοτομή. Με έριξαν εκείνοι σε κώμα, γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Φανταστείτε ότι τις πρώτες ημέρες είχαν ειδοποιήσει τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για το χειρότερο σενάριο»....

Ο «Μπίλιας», όμως, δεν το έβαλε κάτω και έπειτα από τριάντα δύο ολόκληρες ημέρες που υποστηριζόταν μηχανικά με αναπνευστήρα ανέκτησε τις αισθήσεις του. Τότε, όμως, ξεκίνησε μια νέα περιπέτεια, αυτή των παραισθήσεων. Ο ίδιος μας περιγράφει λεπτομερώς τι του συνέβη όταν άνοιξε τα μάτια του. «Τις τρεις πρώτες ημέρες είχα φοβερές παραισθήσεις . Κατ’ αρχήν δεν αναγνώριζα τη γυναίκα μου. Εβλεπα το μηχάνημα και νόμιζα ότι βρισκόμουν σε τρένο που ταξιδεύει. Μετά είχα την εντύπωση ότι με είχαν απαγάγει».

Η αρχή της ανάρρωσης ήταν πολύ δύσκολη για τον Στηβ, καθώς ήταν σχεδόν παράλυτος. Τώρα πια έχει αποκατασταθεί η κίνησή του κατά ένα μεγάλο βαθμό και είναι σε θέση να κινείται έξω από το σπίτι. Κάνει καθημερινά φυσικοθεραπεία και προπόνηση για να επανέλθει πλήρως. Το καλύτερο, ωστόσο, φάρμακο είναι η οικογένειά του. «Περνώ τον χρόνο μου με τα παιδιά και τη σύζυγό μου. Με βοηθούν πολύ».

Η μεγάλη περιπέτεια του Στηβ Ντούζου συνέβη μετά την ολοκλήρωση του ριμέικ «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Ο Στηβ μάς λέει ότι έχει προτάσεις για δουλειά, αλλά το μόνο που τον απασχολεί για την ώρα είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του. Υπολογίζει, λοιπόν, να επιστρέψει στις επάλξεις τον προσεχή χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: