Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στις πλατείες για 21η ημέρα


Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή περικύκλωση της Βουλής με ανθρώπινη αλυσίδα, αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώνονται και σήμερα – για 21η συνεχή ημέρα - στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες ακόμη πόλεις της χώρας.

Με συνθήματα, κατσαρολικά και τις καθιερωμένες πλέον γενικές συνελεύσεις, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους στην επιβαλλόμενη λιτότητα και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος...



Την ίδια ώρα, το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών επεκτείνεται και σε δράσεις πέρα από τις καθημερινές συγκεντρώσεις στις πλατείες. Μετά το μπαράζ εξώδικων προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ψήφιση των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στο στόχαστρο βρέθηκαν την Τρίτη η Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα Χανιά, πάλι, αγανακτισμένοι απέκλεισαν το πρωί της Τρίτης την Τράπεζα της Ελλάδας, παράλληλα με τις καθημερινές απογευματινές συγκεντρώσεις τους στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή πανεργατική κινητοποίηση.

Μ. Γλέζος: Υποβιβασμός των κινητοποιήσεων ως «αυθόρμητες»

Ο χαρακτηρισμός των κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων ως «αυθόρμητες» αποτελεί σκόπιμο υποβιβασμό, επισήμανε, στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο 105,5, τόνισε πως «όσοι δεν είχαν σχέση με αυτό το λαϊκό κίνημα, που έγινε δηλαδή χωρίς τη δική τους επινόηση, έμπνευση, εντολή, διαταγή, το ονόμασαν αυθόρμητο. Δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια υποβιβασμού στο επίπεδο των ενστίκτων».

«Όταν δηλαδή ο πολίτης εγκαταλείπει την καρέκλα του, την αδιαφορία του και σηκώνεται και πάει στην πλατεία να διαδηλώσει δίπλα στους συναδέλφους του, στους συντοπίτες του, στους συμπολίτες του, εναντίον των μέτρων που έχουν χαλκευτεί και εκτοξεύονται εναντίον του δεν είναι «συνειδητή» ενέργεια «είναι ενστικτώδης» και ενέργεια «αυθόρμητη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: