Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη - "Βούλιαξε" η Αριστοτέλους από 20.000 πολίτες!


ΠΟΡΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ!

Ο Μίκης Θεοδωράκης με φόντο ένα πανό που έγραφε "Ρε Ουστ" ξεκίνησε να μιλάει λίγο μετά τις 20.30 και αφού είχαν προηγηθεί οι ομιλίες των Κώστα Ζουράρι και Γ.Κασιμάτη. Ο μουσικοσυνθέτης ξεκίνησε λέγοντας. "Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο...



φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος".

Καταδίκασε για ακόμα μια φορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Μίκης Θεοδωράκης από την πλατεία Αριστοτέλους κάνοντας λόγο για εκβιαστικά διλήμματα "θανάτου από οικονομική ασφυξία ή μάσκα οξυγόνου του ΔΝΤ" καθώς και για κυβέρνηση μειοδοσίας. Επιπλέον κατήγγειλε ότι "ο ελληνικός πλούτος" βγαίνει στο σφυρί.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τα νιάτα της Ελλάδας που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα μέχρι τον Λευκό Πύργο ώστε να αντισταθούν, ενώ κάποιοι προσπαθούν να "φιμώσουν αυτήν την αντίσταση."

"Συνθημά τους: όχι στο μνημόνιο, έξω η τρόικα, κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος." είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Επισήμανε πως ήρθε η ώρα του λαού, αναφερόμενος στη συγκέντρωση στα προπύλαια με 50.000 αθηναίους. Πρόσθεσε πως όσο δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο θα ξεχωρίζουν οι ραγιάδες από τους πραγματικούς Έλληνες.

Αποδοκίμασε το νέο μνημόνιο που θα "βάλει το μαχαίρι πιο βαθιά", ενώ κάλεσε και τους βουλευτές να "αρνηθούν να πουν ναι σε νέο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας."

Κατήγγειλε για εμπαιγμό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος "είπε προεκλογικά πως λεφτά υπάρχουν και μας οδήγησε στο ΔΝΤ."

Επίσης αποδοκίμασε την "υποθήκευση της χώρας μας."

Άσκησε σφοδρότατη κριτική και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως "το σχέδιο Ανάν εξακολουθεί να αποτελεί απειλή και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας ήταν από τους συντάκτες του σχεδίου." Ακόμα κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και σε σχέση με την Τουρκία.

Έκανε λόγο δε και για κίνδυνο απόσχισης της Θράκης.

Αναφέρθηκε στο νεοελληνικό πολιτισμό, κάνοντας λόγο για "χτύπημα εναντίον του με την εξάλειψη των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων του '60 και την αντικατάστασή τους με σκουπίδια."

"Έχουν στόχο να διαγραφεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και η εθνική μας ταυτότητα. Αυτό φαίνεται και από τα βιβλία ιστορίας του δημοτικού με τα οποία ξεκινάει η διαστρέβλωση αλλά και από την κακοποίηση της μνήμης του 1821 από τον ΣΚΑΙ." εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

Για τον κ. Μπουτάρη και την μεταξύ τους κόντρα είπε πως "δεν χαμηλώνω το κεφάλι, προσπάθησε να μου το χαμηλώσει ο κ. Μπουτάρης αλλά δεν το κατάφερε."

Στη σκηνή τώρα είναι ο Μανώλης Μητσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: