Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος και... περιζήτητος ο 18χρονος χάκερ


«Κολοσσοί» της πληροφορικής, αστυνομικές διευθύνσεις και... το FBI έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον 18χρονο Έλληνα κράκερ, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο νεαρός βρίσκεται και πάλι στο σπίτι του, στον Άγιο Δημήτριο, όπου μπορεί να σερφάρει από τον υπολογιστή του...



Κάθε 1η και 15 του μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και πλήρωσε εγγύηση 5.000 ευρώ.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που ήρθαν σε επαφή με τον 18χρονο τον χαρακτήρισαν εξαιρετικό μυαλό, ενώ ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως «έσπαγε» τις ιστοσελίδες για μαγκιά. Κατά το διάστημα της κράτησής του, παρακολουθούσε συνεχώς τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και την πορεία των μετοχών που έχει.

Στο μεταξύ, ελληνικές και ξένες εταιρείες τον «πολιορκούν» λόγω του ταλέντου του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ πληροφορίες λένε ότι ενδιαφέρον έδειξε ακόμα και το FBI!

Πριν ακόμα «πατήσει» τα 16 του, ο νεαρός κατάφερε να σπάσει όλες τις δικλίδες ασφαλείας της Ιντερπόλ, του FBI κι άλλων κυβερνητικών ιστοσελίδων των ΗΠΑ - λίγο το έχετε αυτό;

Κι αν τελικά εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές, αυτό οφείλεται σε στιγμιαίο λάθος του, καθώς είχε ανοίξει κουβέντα για το πάθος του με τα ηλεκτρονικά με έναν... αστυνομικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: