Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σπαρτιατόπουλα ετών 14 κατασκευάζουν πειραματικές συσκευές

Μια πάρα πολύ εντυπωσιακή έκθεση τεχνολογικών επιτευγμάτων, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στη Σπάρτη.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και του τμήματος Εικαστικών του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης, παρουσίασαν την ετήσια έκθεση Κατασκευών - Πειραμάτων - Ζωγραφικής, στο χώρο του σχολείου τους.

Έτσι στο 3ο Γυμνάσιο το απόγευμα είδαμε τις δημιουργίες των παιδιών με τον πιο απλό και ευφάνταστο τρόπο, ενώ έγινε και επίδειξη με ένα πείραμα, από το οποίο είδαμε την αναγκαιότητα της χρήσης αντηλιακής κρέμας, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από τους συνεργάτες της apela, ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά, που δείχνουν πως από τόσο μικρή ηλικία χρησιμοποιούν πρακτικά το μυαλό τους, ενώ διαθέτουν την φαντασία τους και το χρόνο τους σωστά, δημιουργώντας συσκευές που μπορεί τώρα να φαίνονται πως δεν έχουν ιδιαίτερη χρησιμότητα, αλλά είναι η έναρξη για να δημιουργήσουν στο μέλλον πράγματα πολύ χρήσιμα και γιατί όχι και εμπορεύσιμα.....

Συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους, όπου στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης, δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα, να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους εκτός από την θεωρία και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: