Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Κυριακή 12 Ιουνίου και σήμερα οι απανταχού «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το τρίτο πανευρωπαϊκό «ραντεβού».

Tα βλέμματα όλης τη Ευρώπης είναι στραμμένα στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι προσδοκίες για μεγάλη προσέλευση κόσμου παραμένουν υψηλές.

Οι δικοί μας Αγανακτισμένοι μετά το πανευρωπαϊκό κάλεσμα της προηγούμενης Κυριακής που συγκέντρωσε πάνω από 200.000 κόσμου, ελπίζουν σε μια ακόμα πιο μαζική διαδήλωση, ενόψει και της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Στόχος, αυτή τη φορά, είναι οι Ελληνες αγανακτισμένοι να ανέλθουν στο ένα εκατομμύριο σε όλη την χώρα.

Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι» καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν πιστοί στο ραντεβού τους. Κάθε μέρα., λίγο μετά τις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος έδιναν το παρόν δυναμικά, με ρυθμό και παλμό.....

Έτσι και χθες Σάββατο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις επάλξεις, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την οικονομική πολιτική και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, περικοπών και εισφορών.

Με πανό τα οποία έγραφαν «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω», «κλέφτες-κλέφτες» και «Δικαιοσύνη τώρα», οι Αγανακτισμένοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα.

Σε πολλά σημεία της Πλατείας Συντάγματος, είχαν στηθεί σχοινιά, πάνω στα οποία οι διαδηλωτές είχαν κρεμάσει ζωγραφιές μικρών παιδιών, ενώ έδιναν την δυνατότητα στα ίδια τα παιδιά να αποτυπώνουν στο χαρτί τις σκέψεις τους και την άποψή τους για το πώς αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση, μέσα από τις τέμπερες και τις μπογιές.

Σε άλλο σημείο της πλατείας Συντάγματος υπήρχαν κιβώτια με οργανωτικές και πολιτικές προτάσεις αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με Γενική Συνέλευση, στην οποία συζητήθηκαν οι κινητοποιήσεις τους την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, που ακόμη όμως δεν έχουν οριστοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, σημείο-κλειδί της δράσης τους θα αποτελέσει και πάλι η Βουλή, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθούν και προς το Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρικό Μέγαρο.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οπότε και θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Σημειώνεται, δε, ότι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές με εκτενή ρεπορτάζ στο ελληνικό κίνημα της πλατείας, «το οποίο δίνει δύναμη και στους ''Αγανακτισμένους'' Ισπανούς», όπως επισημαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: