Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο γηραιότερος άνθρωπος στο Βιετνάμ πέθανε σε ηλικία 119 ετών

Ο γηραιότερος άνθρωπος στο Βιετνάμ που είδε τρεις αιώνες και βίωσε τέσσερις δεκαετίες πολέμου πέθανε σε ηλικία 119 ετών. Η Τραν Θι Βίετ που γεννήθηκε το 1892, πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι της σε χωριό της νότιας επαρχίας Λονγκ Αν και κηδεύτηκε χθες, είπε ο πρόεδρος της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής που οργάνωσε την επικήδεια τελετή.

Η Βίετ είχε 10 παιδιά, επτά από τα οποία σκοτώθηκαν όταν κατατάχθηκαν στον βορειοβιετναμικό στρατό για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ. Είχε τιμηθεί με τη διάκριση της Ηρωικής Μητέρας του Βιετνάμ για τη συνεισφορά της στη διάρκεια αυτού τον οποίο στο Βιετνάμ αποκαλούν Αμερικανικό Πόλεμο....

Οι αρχές στο Βιετνάμ βεβαίωσαν την ηλικία της βάσει εγγράφων που είχαν εκδοθεί από τις γαλλικές αποικιακές αρχές. Οι αρχές της επαρχίας Λονγκ Αν είχαν στείλει τα στοιχεία της Βίετ στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για να της δοθεί ο τίτλος του μακροβιότερου ανθρώπου στον κόσμο αλλά η Βίετ απεβίωσε εν αναμονή της απάντησης.

Αν το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ επιβεβαίωνε την ηλικία της Βίετ, αυτή θα ήταν ο μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Κάτοχος του επίσημου ρεκόρ είναι η Βραζιλιάνα Μαρία Γκόμες Βαλεντίμ που είναι 114 ετών και 313 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: